Solliciteren: Heb je er geen kracht meer voor? Hierbij 6 tips die het je makkelijker gaan maken!

Hoe frustrerend is het om de zoveelste afwijzing te ontvangen. Ik weet er alles van. Ook ik heb een periode gehad waarbij ik de ene naar de andere afwijzing kreeg. Zie mijn andere blog:

http://www.mouniahouari.com/solliciteren/hoe-ik-na-124-sollicitaties-aan-een-baan-kwam/

Toch is het belangrijk om gemotiveerd te blijven. En natuurlijk is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Toch is het de enige manier. Hieronder een aantal tips die je helpen om sneller aan een baan te komen.

  1. Netwerken

Je netwerk is groter dan ooit. Vraag mensen in jouw omgeving om met je mee te denken. Gebruik LinkedIn en andere social media platformen om een oproep te doen en benader jouw volgers en connecties met de vraag of ze mee willen kijken.

2.Wees kritisch naar jezelf 

Soms zie ik op LinkedIn oproepen van werkzoekende met een A4 vol tekst en kleuren. Het is niet duidelijk wat ze precies zoeken. Wees daarom ook concreet. Kort maar krachtig. Dit geldt ook voor je cv  + motivatiebrief.

3.Vraag om feedback

Vraag altijd om feedback. Bij elke afwijzing zou je de telefoon kunnen pakken en kunnen vragen om persoonlijke feedback. Neem deze punten mee in je volgende sollicitatie.

4. Spot zelf kansen

Denk met een organisatie mee. Ook al zie je geen vacature op de site van een organisatie waar je wil werken, bel gewoon en vraag naar de mogelijkheden en of ze verwachten iemand met jouw profiel nodig te hebben op korte termijn.

5.Video sollicitatie

Waarom eigenlijk een brief schrijven als je ook een video kan maken en jezelf kan voorstellen. Er zijn nog erg weinig mensen die dit doen dus opvallend is het sowieso.

6. Andere branches

In sommige branches is de vraag groter dan het aanbod. Een voorbeeld is de IT wereld. Wellicht denk je dat het niks voor jou is maar vergis je niet. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit meest vooruitlopende en dynamische branche is. Of je nou een IT’er bent of je zit op een marketing of salesafdeling. Maak je vijver groter.

Veel succes!

Meer tips en blogs kan je vinden op www.Mouniahouari.com of op mijn facebookpagina.

Groetjes,

Mounia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *