Kinderen hebben een capaciteit die wij kwijtgeraakt zijn. Wil jij succesvol zijn? Lees hier hoe je die capiciteit terug kan vinden…

Ik ben zelf moeder. Mijn zoontje is 2,5 jaar. Iedereen die kinderen heeft zal onderstaande zaken vast herkennen. Kinderen hebben zulke mooie eigenschappen die wij zijn kwijtgeraakt. Als we succesvol willen zijn in ons werk dan moeten we deze weer terugvinden: 
1. In het moment leven

Daar waar ik continue aan het nadenken ben over de 100 stappen die ik straks moet gaan zetten, leeft mijn zoontje in het hier en nu. Hij maakt zich niet druk over straks. Hij is gewoon aan het genieten van het moment. Door in het hier en nu te leven heeft hij rust en focus. 

Succesvolle mensen zijn kalm en rustig. Ze hebben een goede zelfbeheersing en weten in het moment te leven. Hun lichaam en geest is in balans. 
2. Nieuwsgierig zijn 
Hij is super nieuwsgierig. Hij stelt continue vragen en is oprecht geïnteresseerd. Hij verzamelt graag informatie. 

Succesvolle mensen stellen vragen en zijn bezig met hun omgeving ipv met zichzelf.

3. Eerlijkheid

Hij is ook super eerlijk. Soms wel te eerlijk. Bijv. Als we bij iemand eten en die persoon vraagt of het eten lekker is. ” nee niet lekker, is vies”. Stel hem een vraag en je weet gewoon dat je een eerlijk antwoord krijgt. 

Succesvolle mensen vinden eerlijkheid en integriteit heel erg belangrijk. Ondanks dat het lastig voor ons volwassenen blijft om 100% eerlijk te zijn weten succesvolle mensen dat dit zich altijd terug betaald. Ze zullen daarom in alle gevallen eerlijk zijn.

Mounia Houari | leiderschap

4. Out of the box 
“iedereen wist dat het niet kon totdat er iemand langs kwam die dat niet wist”. In zijn ogen is echt alles mogelijk. Alles kan. 

Succesvolle mensen zijn in staat om hun bril af te zetten. 

5. Openheid in gevoelens  
Kinderen laten openlijk hun gevoelens zien. Ze lachen of huilen en als ze boos zijn gooien ze wellicht met hun speelgoed. Ze stoppen hun gevoelens niet weg. 

Succesvolle mensen stellen zich kwetsbaar op. Ze delen hun emotie. Ze zijn zelfverzekerd en daarom niet bang om hun tekortkomingen te delen

Probeer in het hier en nu te leven. Maak je geen zorgen over zaken die nog moeten plaatsvinden. Haal diep adem en focus op wat je op dit moment aan het doen bent. Denk niet in belemmeringen maar in mogelijkheden. Kijk niet alleen vanuit je eigen bril maar probeer ook vanuit een ander bril te kijken. Zo begrijp je je collega’s beter en wordt je succesvoller. Wees ook altijd open en eerlijk. Deel je emoties of deze nou negatief of positief zijn. Maak zaken bespreekbaar. 

Groetjes,

Mounia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *