Dit is wat organisaties fout doen als het gaat om management en leiderschap…..

Verandering is de enige constante
Een veel besproken onderwerp op dit moment is leiderschap en management. Het ontbreken van leiderschap of slechtmanagement  zou zelfs de nummer 1 reden zijn waarom mensen van baan veranderen. De snelheid waarmee de wereld veranderd wordt steeds hoger. Managers en leiders zijn daarom belangrijker dan ooit. Organisaties verwachten steeds meer van mensen maar de mens wordt ook steeds slimmer. Medewerkers zijn op zoek naar inspiratie en coaching. Om de mensen hierin te kunnen ondersteunen en begeleiden is goed leiderschap en management nodig.

Waarom gaat het bij de meeste organisaties fout?
Een hele klassieke fout die wordt gemaakt in organisaties is dat men niet bewust nadenkt over leiderschap. Er wordt niet stilgestaan bij de stijl van leiderschap, de vaardigheden en de competenties. Een klassieke manier is dat de gene met de meeste vakkennis of inhoud doorgroeit naar een managementpositie. De persoon die het langste op de HR afdeling werkt wordt de HR manager. ‘’Die snapt toch waar het over gaat?’’ Nee dus!

 

Management en leiderschap gaan niet over inhoud. Het zwaartepunt van de rol is juist dat je mensen kan laten groeien. Door ze te coachen, challenge en inspireren.  Je moet in staat zijn om het beste uit mensen te halen. Persoonlijke ontwikkeling staat centraal.

Leiderschap moet op je prioriteitenlijstje staan als organisatie
Dat je de afgelopen jaren niet stil hebt gestaan bij dit thema is je vergeven. De meeste organisaties hebben dit niet gedaan. Begin er wel direct mee. Zet het bovenaan je prioriteitenlijstje want het is belangrijker dan ooit. Het maakt of breekt de organisatie. Je moet een duidelijke toegevoegde waarde hebben. Ga er vandaag nog mee aan de slag!
Groetjes,

Mounia
www.mouniahouari.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *