Waarom je NU moet STOPPEN met werken!

Merk je dat je veel uren maakt en alleen maar aan het rennen bent? Loop jij altijd achter de feiten aan? Dan adviseer ik jou om onmiddellijk te stoppen met werken. Nu meteen!

Zet je laptop uit, leg je werktelefoon aan de kant, trek je jas aan en verdwijn even uit de werkomgeving.

Je bent op dit moment namelijk niet succesvol bezig. Ik betrap steeds meer mensen om mij heen ( ook mezelf) op de automatische piloot stand. Rennen, rennen en nog eens rennen. Er wordt niet stil gestaan bij het werk. Men neemt niet de ruimte om na te denken over hoe je het werk ook anders kan doen en soms denkt men niet eens na over het werk zelf. Wat ben je eigenlijk aan het doen? Waar draag je aan bij?

 

De automatische piloot stand geeft ook geen ruimte aan creativiteit. Terwijl de meeste ideeën toch vaak ontstaan tijdens een ontspannen activiteit. Bij een rondje hardlopen, terwijl je een serie aan het kijken bent of onder de douche.

Ontspanning maar ook afstand nemen van het werk geeft jou de ruimte om na te denken en creatief te zijn.

Je zou heel klein kunnen beginnen door bijv. iedere dag tijdens werktijd een rondje buiten te gaan lopen. Alleen of met een collega. Praat dan vooral niet over het werk. Kijk om je heen en wees je bewust van de omgeving waar je bent. Praat over koetjes en kalfjes en probeer los te komen van de stand automatisch piloot.

 

Groetjes,

Mounia
www.Mouniahouari.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *