Werken in de IT? It’s a (wo)man’s world!

But it wouldn’t mean nothing, nothing without a woman or a girl. Ik kon het niet laten om “woman” te verwerken in de titel van deze blog. Dit is geen man versus woman blog. In tegendeel zelfs. Ik denk dat we elkaar heel goed kunnen aanvullen.

Alleen vind ik het jammer dat er nog zo weinig vrouwen in de IT wereld actief zijn. We hebben die vrouwelijke waarden nu juist hard nodig!

 

 

Eerlijk gezegd heb ik ook nooit gedacht dat ik in de IT wereld zou belanden. Sterker nog, wie had ooit gedacht dat ik het super leuk zou vinden?!!! Ik denk dat ik als meisje een verkeerd beeld had van de IT wereld (nerds die de hele dag achter de computer zitten en niet willen praten). Ik vond het meer iets voor jongens, niet dat ik een meisje meisje was maar dacht computers en niet willen communiceren past beter bij mannen. I was wrong, Ik had een verkeerd beeld.

De omgeving is erg dynamisch, innovatief en vooruitstrevend. IT gaat juist om mensen en je zit niet de hele dag achter je pc en mijn “nerdy” collega’s zijn juist super gezellig.

Inmiddels ben ik iets langer dan 6 jaar werkzaam in de IT wereld en wat ik heb gezien is, dat je als vrouw in deze mannenwereld al snel het verschil kan maken.

Mannen en vrouwen hebben nu eenmaal een ander dynamiek in een team of organisatie. We hebben verschillende eigenschappen en competenties. Er moet een goede balans zijn, maar helaas zijn wij niet goed vertegenwoordigd!

Waarom zijn vrouwelijke waarden in de IT nu belangrijker dan ooit?

We leven in een wereld waarbij verandering de enige constante is. Technologie ontwikkelt zich erg snel en dit heeft impact op de mensen die het moeten gebruiken. Verandering vraagt om een goede set softskills. Vaardigheden die steeds belangrijker worden zijn:

– empathisch vermogen

– Snel schalen op basis van intuïtie

– Verbinden

– Samenwerken

– Gericht op harmonie

Ik wil een oproep doen aan alle dames. Jong en oud. Verdiep je eens in de IT wereld, laat je informeren, ga eens naar een netwerk event. Kom als vrouw het verschil maken in deze mannenwereld!

Inmiddels ben ik wel echt een meisje meisje en dat in de IT wereld. En wat voel ik me toch thuis…..

Groetjes Mounia

Ik wil jou helpen om jouw droombaan te vinden! Door verschillende blogs probeer ik je te inspireren en te triggeren om na te denken over jouw ambities. Jouw toekomst.

www.Mouniahouari.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *